Denizli Devlet Hastanesinde "ANNE SÜTÜ ve EMZİRME DANIŞMANLIĞI "sertifikalı eğitim programı düzenlendi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Bebek Dostu Birimi Sorumlusu Uz. Dr. Zühre ALPUA ve Bebek Dostu Hemşiresi Özgen Akbaş , “Bebek dostu hastanemiz, bebekler için en değerli besin olan anne sütünün önemine vurgulamak için eğitimler düzenlemeye devam ediyor” dedi.

Hastanemizde eğitim veren ALPUA; anne sütünün, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun besin olduğunu söyledi. Anne sütünün doğumdan sonraki altı ay boyunca bebeğin beslenmeyle sağlanan tüm gereksinimlerini karşılaması, kolayca sindirilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsiz besin olduğunu kaydetti.

Hastanemizin temel amaçlarının bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması gerektiğine dikkat çeken Akbaş, “Bebeğe ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve altıncı aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaş ve üzerine kadar devam ettirilerek yaşama sağlıklı başlamasıdır. Bunu sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Verilen eğitimlerin sonunda; Başhekim Yardımcısı ve Bebek Dostu Birim Sorumlusu Uz. Dr. Zühre ALPUA, Bakım Hizmetleri Müdürü Güler ERDOĞAN CENGİZ, Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Zahide KÜÇÜKER, Hacer KARUL ve Bebek Dostu Hemşiresi Özgen AKBAŞ tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

• 8.JPG
  • 4.JPG