Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, etkin ve ulaşılabilir bir hizmet sunan merkezdir.
Denizli TRSM ilk açılan 10 merkez içindedir. 15 Mayıs 20 11 tarihinde açılmıştır.
1 Psikiyatrist, 5 Hemşire, 1 Psikolog , 1 Sosyal hizmet uzmanı , 1 Ergoterapist,1 Diyetisyen,1 Şoför(gezici ekip ve ulaşım), 1 Hizmetli, 6 Öğretmen(Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen resim, müzik, beden eğitimi, folklor), 1 Güvenlik elemanı, 1 Tıbbi sekreter, 1Aşçı garson görev yapmaktadır. Merkezimize kayıtlı 1063 hastamız mevcuttur. Hergün ortalama 50-60 hasta merkezimizden faydalanmaktadır.
Hedefimiz; Ruh sağlığı anlamında koruyucu hizmet sunmak, hastaları topluma yeniden kazandırmak, mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak, akut alevlenmeleri engelleyerek hastaneye yatış sıklığını azaltmaktır. Ayrıca etiketlenerek toplum dışına itilmiş hastaların kendi kendini idare edebilecek, bağımsız yaşayabilecek hale getirilmesini sağlayarak ailelerin yükünü azaltmaktır. Tüm Denizli ilinde yaklaşık 8000-9000 hasta kaydı yaparak, tek merkezle 900.000 nüfusa hizmet vermeyi planlıyoruz.
Amacımız; Kalite yönetim sistem şartlarına ve mevzuata uygun, hasta ve çalışan memnuniyetini esas alan, sürekli gelişen ve yenilenen toplum temelli kaliteli ruh sağlığı hizmeti vermektir.
Hastaların merkezimize ulaşımı servisle sağlanmaktadır. Hastalara öğle yemeği, bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, psikososyal beceri eğitimi, resim terapisi, müzik terapisi, film terapisi gibi sanatsal etkinlikler, folklor ve beden eğitimi dersleri verilmektedir. Ayrıca zeka oyunları, bilgisayar ve internet erişimi, hobi bahçesi gibi vs. hizmetlerimiz de mevcuttur. Ücretsiz sinema günleri, tarihi ve turistik amaçlı geziler, piknik gezileri, tüm hastaların doğum günü kutlamaları, voleybol ve tenis turnuvaları düzenlenmektedir. Hastalık ve tedavisi hakkında ayda bir aile eğitimi verilmektedir. Kendimizi yenilemek ve geliştirmek amacıyla haftada bir hizmet içi eğitim yapılmaktadır. Merkeze gelen tüm hastalara sosyal hizmet uzmanımızın yönlendirmesiyle özürlü kimlik kartı, paso çıkarılmakta, ihtiyacı olan ve uygun kriterleri karşılayan hastalara özürlü maaşı bağlanması için gerekli işlemler başlatılmaktadır. Sosyal desteği yetersiz olup öz bakım becerisini yapamayan, kimsesiz hastaların ilimizde bulunan yatılı bakım merkezlerine yerleştirilmesi sağlanmaktadır. Merkezimize başvurup takip ve tedavisi düzenlenen ve işlevselliği düzelen hastalar, iş-kura yönlendirilmekte, işe yerleşmeleri sağlanmaktadır Merkezimize başvuran ve kayıt yaptıran hastalara düzenli aralıklarla ev ziyareti yapılmaktadır. Hastaların yaşam koşulları, ihtiyaçları tespit edilmekte, aile ortamı değerlendirilmektedir. Sosyoekonomik ve sağlık sorunları tespit edilen ailelere gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Tedavinin evde de etkin ve düzenli takip edilmesi için aile desteği alınmaktadır.
İLETİŞİM: GERZELE MAH. GERZELE CAD. 739C/9 YEŞİLKÖY-DENİZLİ TELEFON NUMARALARI: 3737338 - 3733731
ULAŞIM:
AKKONAK-YEŞİLKÖY MİNİBÜSLERİ GEÇER
OTOBÜS GÜZERGAH NUMARALARI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ!!
http://www.denizli.bel.tr/Default.aspx?k=otobus-guzargahlari-ve-saatleri