DENİZLİ DEVLET HASTANESİ BEBEK DOSTU KOMİSYONU TOPLANTISI

Denizli Devlet Hastanesi Bebek Dostu Komisyonu Toplantısı Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Burcu Selbest Demirtaş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Köseli  ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bacanlı, Sağlık Bakım Hizmetleri  Müdür Yardımcısı Hatice Halide Gündüz ve  ilgili servis sorumlularının katılımı ile gerçekleşti.

Denizli Devlet Hastanesi olarak “ANNE  SÜTÜNÜN TEŞVİKİ  VE  BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI“ kapsamında hastanemiz hem “BEBEK DOSTU HASTANE”  hem de  “ YENİDOĞAN BEBEK DOSTU HASTANE”  ünvanına sahiptir.

Toplantıda Hastanemiz tarafından Anne sütünün teşvikine yönelik yapılması gereken uygulamalar konuşuldu. Yalancı emzik, biberon veya bebek formül mamalarının gereksiz kullanımının engellenmesine yönelik tedbirler alındı. Hepatit  B, C   veya  HIV enfeksiyonuna sahip annelerin bebeklerine yönelik tedbir ve tedavi açısından yapılacak uygulamalara yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.