14 Mart 2024 - Dünya Böbrek Günü
20 Mart 2024

''Herkes İçin Böbrek Sağlığı''
Hastanemiz poliklinik katında kurulan stantta, Hastanemiz Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet MERT bilgilendirmelerde bulundu. Standı ziyaret eden hastalarımıza broşür dağıtıldı.

Dünya Böbrek Günü, her yıl mart ayının ikinci perşembesi olarak kutlanan önemli bir uluslararası etkinliktir. Amacı, böbrek sağlığına dikkat çekmek, böbrek hastalıklarının önlenmesini teşvik etmek ve böbrek hastalıkları ile mücadele etmek için farkındalık yaratmaktır.

Böbrekler, vücudumuzun temizlenmesi, sıvı dengesinin korunması, kan basıncının düzenlenmesi ve kemik sağlığının korunması gibi birçok önemli işlevi yerine getirir. Ancak, kötü beslenme alışkanlıkları, yetersiz su tüketimi, obezite, yüksek tansiyon ve diyabet gibi faktörler böbrek sağlığını olumsuz etkileyebilir ve böbrek hastalıklarına yol açabilir.

Dünya Böbrek Günü, tüm dünyada böbrek sağlığının önemini vurgulayarak, insanları daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye teşvik eder ve böbrek hastalıklarıyla mücadelede birlikte hareket etme bilinci kazandırır. Ayrıca, bu gün, böbrek hastalığı olan insanlara destek ve umut vermek için de önemli bir fırsattır. 14 Mart Tıp Bayramımızı ve bu yıl 14 Mart’la aynı güne gelen Dünya Böbrek Günümüzü kutlar, sağlıklı günler dilerim.

• BÖBREK HAFTASI