“12 EKİM DÜNYA PALYATİF BAKIM GÜNÜ”

“12 EKİM DÜNYA PALYATİF BAKIM GÜNÜ”

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM MERKEZİ

Palyatif  bakım, mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da bilinir. Hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir.

Palyatif Bakım Hizmeti almak isteyen hasta ve yakınlarının aile hekimi , hastanın takip ve tedavisini yapan hekimler veya evde sağlık hizmetleri ekibine  başvurmasıyla, Palyatif Bakım Merkezimize uygun hastaların yatışı yapılmaktadır.

DENİZLİ’ de palyatif bakım gereksinimi olan hastaların yaşamlarının bu döneminde yaşam kalitelerini arttırma ve semptom yönetimi amaçlı örgütlenme modeli geliştirmek amacıyla 2016 yılında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından palyatif bakım çalışmaları başlatılmıştır Kasım 2016’da Denizli Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi  35 yatak ile hizmete girmiştir.

Merkezimizde;

1 Uzman Hekim, 15 Hemşire, 1 Psikolog, 3 Yaşlı Bakım Teknikeri, 1 Tıbbi Sekreter, 1 Fizyoterapist  ve 5 Temizlik Personeli hasta ve hasta yakınları ile ilgilenmektedir.

palyatif.jpg