"Akılcı İlaç Danışma Merkezi" Hizmet Vermeye Devam Ediyor..

Hastanemizde, Akılcı İlaç Danışma Merkezi üç yıldır hizmet vermektedir. Bir yıldır da hasta ve hasta yakınlarının daha kolay ulaşabilmesini sağlamak amacıyla polikliniklerin bulunduğu katta (C Blok Göğüs Polikliniklerinin Karşısı, Poliklinik No:52) hizmet vermeye devam etmektedir.

Hekimlerimizin yönlendirmesi veya hasta/hasta yakınının kendi talebi ile ulaşabildiği danışma merkezimizde hastanemiz eczacıları tarafından hekimin reçete ettiği veya sürekli kullandığınız ilaçlarınızla ilgili bilgi verilmekte, özel kullanım gerektiren ilaçlarınızın kullanımları anlatılmaktadır. Hastanemiz çalışanları ve personelinin de yoğun ilgi gösterdiği danışma merkezimiz aktif şekilde ayda ortalama 250-300 hasta ziyareti ile çalışmalarına devam etmektedir.

Günümüzde hala pek çok insan komşu ya da arkadaş tavsiyesi ile hekime başvurmadan ilaç kullanmaktadır. Hastalarımıza kesinlikle hekim tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamaları gerektiğini anlatıyoruz.

Hekiminizin reçete ettiği ilaçları danışmanlık hizmeti alarak; doğru şekilde, doğru zamanda kullanmanız ve ilacın muhafazasını doğru şekilde yapmanız tedaviden en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Birden çok ilacın kullanıldığı durumlarda ilaç- ilaç, ilaç-besin etkileşimlerini inceleyerek hasta/ hasta yakınını, gerekli durumlarda hastanın hekimini bilgilendirerek gerek tedavi saatleri düzenlenmesi gerekse ilaç değişimi şeklinde hastanın en etkin şekilde ilaçlarını kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çoklu ilaç kullanımı mevcut hastalarımızda yeni eklenen ilaçların ile beraber mevcut kullanmakta olduğu ilaçlar incelenerek ilaçlarının uygun zamanlarda kullanımı konusunda hasta/hasta yakınını bilgilendirilmektedir.

Akılcı İlaç Danışma Merkezi’ne sıra almadan, mesai saatleri içinde başvurabilirsiniz.
                                                                                                                                  Herkese sağlıklı günler dileriz...

DSC_0646.jpgDSC_0645.jpgDSC_0637.jpgDSC_0643.jpgDSC_0644.jpg