MERKEZ EFENDİ İLKOKULU DENİZLİ DEVLET HASTANESİ SINIFI

Merkez Efendi İlkokulu Denizli Devlet Hastanesi Sınıfı  Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 04.02.1994 tarihli ‘’Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri Ve Hastane Okulları Projesi’’ gereği  1994-1995 eğitim öğretim yılında Denizli Devlet Hastanesi İlköğretim Okulu olarak  açılmıştır. Okulumuzda hastanede yatılı olarak tedavi gören çeşitli sağlık özürleri nedeniyle normal eğitim hizmetlerinden yararlanamayan zorunlu öğrenim yaşındaki çocuklar eğitim görmektedir.(İlkokul 1-2-3 ve 4.Sınıf)

Hastane Sınıfımızın amacı :Uzun süreli hastanede yatan çocukların Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında eğitim ve öğretimlerinin aksatılmadan sürdürülmesini sağlamak, öğrencilerin ders yılı kayıplarını önlemek, çeşitli korku ve kaygılarının giderilmesine yardımcı olunarak hastane ortamına uyumlarını sağlamak, hastane ortamında bulunmanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirmesini sağlamaktır.

Sağlık özürleri nedeniyle,hastaneye yatan öğrenciler yattıkları servisin sorumlu hemşireleri veya çocuk bölümü sekreteri tarafından öğretmenlere  bildirilmekte ya da öğretmenler tarafından servisler gezilerek tesbit edilerek, velinin de rızası alınarak  sınıfımıza kaydedilmekte, sınıfa gelemeyecek  durumda ise servisinde yatak başında eğitim öğrenimine yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin tedavileri sona erdikten sonra esas kayıtlı oldukları okullarına devam etmektedirler. Bu yüzden öğrencilerimizin sayısı ve devam süreleri değişkendir.

Çalışmalar, 6 öğrenci kapasiteli sınıfımızda veya yataklarında yapılmaktadır.Yatak başı eğitiminde öğrenci sayısı sınırsızdır.

Bir eğitim-öğretim yılında okulumuza kaydedilen , çalışmalara katılan öğrenci sayısı ortalama 140-200 arasındadır.Bu çocuklar genellikle hastanemizin Çocuk, Ortopedi , Çocuk Cerrahisi ve Kulak Burun Boğaz servislerinde tedavi gören çocuklar olmaktadır.

Sınıfımızın personel kodrosu, 2 öğretmenden oluşmaktadır.

DSC_5175.jpg

WhatsApp Image 2019-03-26 at 12.46.51.jpg