Hastanemizde "26 Ekim Hasta Hakları Günü" kapsamında farkındalık oluşturuldu.

Hasta hakları; insan haklarının sağlık alanına yansımasıdır. En iyi sağlık hizmeti için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.  Sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarıdır.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı, sağlık kurumlarında yaşanan hasta hakları ihlalleri ile bunlara bağlı ortaya çıkan sorunların önlenmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması, sağlık hizmetlerinin insan onuruna yakışır bir biçimde sunulması ile hastaların hak ihlallerinden korunabilmesine ve gerektiğinde hukuki korunma yollarını fiilen kullanabilmeleri amacıyla hasta hakları birimleri ve hasta hakları kurulları oluşturuldu.

Hasta Hakları Nelerdir?

1. Adalet ve hakkaniyete uygun olarak hizmetlerden faydalanma hakkı
  2. Bilgi edinme ve bilgilendirilmiş onay hakkı
  3. Haberleşme hakkı
  4. Personeli ve/veya sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme hakkı
  5. Tıbbi özen gösterilmesi
  6. Mahremiyete saygı gösterilmesi hakkı
  7. Tedaviyi reddetme ve durdurma hakkı
  8. Konsültasyon hakkı
  9. Tetkik ve tedavi bedellerini bilme hakkı
  10. Güvenliğin sağlanması hakkı
  11. Refakatçi bulundurma hakkı
  12. Hastanede yattığı sürece özel eşyalarını yanında bulundurma hakkı
  13. Dini vecibeleri yerine getirebilme ve dini hizmetlerden faydalanma hakkı
  14. Müracaat ve şikâyet hakkı
  15. İkinci görüş i̇steme hakkı

Günün önemine uygun kurumumuzda bulunan hasta hakları tarafından hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına, " hasta hakları ve sorumlulukları " ile ilgili bilgilendirmeler yapılıp, broşürler dağıtılmıştır.

• fotoğraf 6.JPG
  • fotoğraf 5.JPG