Yurt Dışına Çıkışlarda Gideceği Ülke Tarafından PCR Testi İstenen Kişilere Yapılacak Test Uygulamaları
03 Haziran 2021

1. Yurtdışına çıkacak kişiler için ilimizde tüm kamu ve özel hastaneler ile entegre merkez ve entegre hastaneler tarafından PCR numuneleri alınmaktadır.
  2. Kişiler (Vatandaş yabancı ayrımı olmaksızın), yurtdışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi. ) belgeler ile birlikte yukarıda belirtilen sağlık kuruluşlarına başvurabilir. Başvuru esnasında 250 Türk Lirası tetkik bedelini belirlenen hesap numarasına ödeme yapıldığına dair belge ibraz edilmelidir.
  3. Ödemenin yapılacağı hesap bilgileri aşağıdadır;
     1. Birinci Basamak Sağlık Tesisleri İçin:
    Yurt dışına çıkacak hastalardan alınan numunelerin bedelinin Müdürlüğümüz'ün T.C. HALK BANKASI KALEİÇİ ŞUBESİ nezdinde bulunan TR76 0001 2009 3190 0005 0000 16 IBAN numarasına yatırılması gerekmektedir.

2. İkinci Basamak Sağlık Tesisleri(
    Devlet Hastaneleri) İçin:
    Yurt dışına çıkacak hastalardan alınan numunelerin bedelinin ilgili sağlık tesisinin veznesine 250 TL olarak yatırılması gerekmektedir.

4. Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler numune verdikleri sağlık kuruluşundan sonuç raporu alabilecektir.
  5. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup, bu görevliler görev belgelerini ibraz etmelidir