"ERGOTERAPİ" MERKEZİMİZ HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Ergoterapi (İş-Uğraş terapisi) ; kişi için anlamlı ve amaca yönelik aktiviteler ile sağlığı ve refahı geliştiren bir sağlık mesleğidir. Temel amacı bireylerin günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını ve bağımsızlıklarını arttırmaktır. Ergoterapistler, kişilerin ihtiyaç duydukları, yapmak istedikleri fakat yapamadıkları ya da yapmakta zorlandıkları aktivitelere yönelik becerileri geliştirerek  bu amaca ulaşmaya çalışırlar. Yalnızca kişiye yönelik değil aktiviteye  ya da çevreye yönelik yaklaşımları da olabilir.

Denizli Devlet Hastanesi olarak oluşturmuş olduğumuz ergoterapi ünitesinde amaca yönelik terapötik aktiviteler ve fonksiyonel aktivite eğitimleriyle, bireylere, yeterli performans için gereken becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Bireylerin mevcut kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Başta inme olmak üzere el-kol fonksiyonlarını, bilişsel becerileri etkilemiş nörolojik hastalıkları ya da el becerilerinde kayıplar yaşayan ortopedik yaralanmaları olan bireyleri hastanemizde ergoterapi programına alarak tedavilerine katkı sağlıyoruz. Bireyler, hastanemizdeki fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimlerinin muayenesi ve yönlendirmesiyle bir rehabilitasyon hizmeti olan ergoterapiden faydalanabiliyorlar. Yapılan değerlendirmeler neticesinde ihtiyacı ve uygunluğu olan bireyler, mevcut durumlarına göre planlanmış programa dahil edilebiliyorlar.

Dokuzkavaklar Semt Polikliniği 2.Kat Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü içinde açılan Ergoterapi Merkezinde Ergoterapist Elif Nur Kaskır 10 Hazirandan itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 13.03.44.jpg

WhatsApp Image 2019-06-27 at 13.03.51.jpg