“GEBE OKULU VE BEBEK DOSTU”

Gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunmak amacı ile anne adaylarının ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli şekilde hazırlanması ve desteklenmesi için hastanemizde Gebe Okulu, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile Doğuma Hazırlık ve Danışmanlık  birimleri açılmıştır.

Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir.Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.

Eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı, pozitif doğum hatıraları kazanıldığına inanıyoruz.

Gebelik süresince her sağlıklı kadın egzersiz yapabilir. Gebelikte düzenli yapılan egzersizler dolaşımı düzenler, stres ve gerginliği, bulantı kusmayı azaltır, bel ve sırt ağrılarını rahatlatır. Aynı zamanda yapılan egzersizler doğum kaslarını geliştirir ve gebeyi normal doğuma hazırlar.

Denizli Devlet Hastanesi Gebe Okulumuzda sertifikalı fizyoterapistler eşliğinde 16. Gebelik haftasından sonra, gebelik pilatesi, gebelik egzersizleri, lohusalık pilatesi ve egzersizleri yaptırılmaktadır.

Eğitim ve Gebelik Pilatesi/Egzersizi programlarımıza katılmak isteyen herkes “GEBE OKULU VE BEBEK DOSTU”  birimimiz  ile iletişime geçebilirler.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ GEBE OKULU VE BEBEK DOSTU BİRİMİ DAHİLİ  NO:4033

14862,gebeokulu3jpg.jpg