14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ..

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Denizli Devlet Hastanemizde stant kurularak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Boy, kilo ve şeker ölçümü yapılan vatandaşlardan risk grubunda yer alanlar ilgili birimlere yönlendirildi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk'de Denizli Devlet Hastanesi’nde kurulan diyabet standını ziyaret ederek sağlık çalışanlarından bilgi aldı, şeker ölçümü yaptırdı ve diyabetle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

"Diyabet Ailenin Tümünü Etkileyen Bir Hastalıktır."

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemek amacıyla bu yılki  temanın "Diyabet ve Aile" olarak belirlendiğini söyledi. Dünyada 425 milyondan fazla insanın diyabetle yaşadığını belirten Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Diyabet hastalarının çoğu düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir. Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır. Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1’i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık ve erken teşhis hayati öneme sahiptir. Bu doğrultuda diyabet konusunda farkındalık oluşturmak için Bayramyeri Meydanı ile Denizli’deki kamu hastanelerimizde stant kurarak vatandaşları bilgilendirdik” dedi.

WhatsApp Image 2018-11-14 at 16.30.36 (1).jpg
WhatsApp Image 2018-11-14 at 16.30.36 (2).jpg