10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
07 Aralık 2023

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında hastanemize bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi(TRSM) bayram yerinde stant açtı. Stant’da TRSM hastalarının yıl boyu yapmış olduğu el emeği ürünler  sergilendi ve halka dağıtıldı. Denizli Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr.Aytekin Polat, Hastane Başhekimi Uz.Dr Mehmet Erkaleli, Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Birgül Çubukçu, Hastane Bakım Hizmetleri Müdürü Güler Erdoğan Cengiz  standı ziyaret ederek vatandaşlara bilgi verdi, broşür dağıttı ve TRSM Hastalarının yaptığı ürünleri hediye etti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, etkin ve ulaşılabilir bir hizmet sunan merkezdir. Denizli TRSM ilk açılan 10 merkez içindedir. Merkezimiz 15 Mayıs 20 11 tarihinde açılmıştır. Merkezimize kayıtlı 156 hastamız mevcuttur. Hergün ortalama 50-60 hasta merkezimizden faydalanmaktadır.

Hedefimiz; Ruh sağlığı anlamında koruyucu hizmet sunmak, hastaları topluma yeniden kazandırmak, mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak, akut alevlenmeleri engelleyerek hastaneye yatış sıklığını azaltmaktır. Ayrıca etiketlenerek toplum dışına itilmiş hastaların kendi kendini idare edebilecek, bağımsız yaşayabilecek hale getirilmesini sağlayarak ailelerin yükünü azaltmaktır.

• TRSM (1).jpg
  • TRSM (10).jpg