T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Denizli Devlet Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Denizliİl Sağlık Müdürlüğü Denizli Devlet Hastanesi

3. Basamak Yoğun Bakım

Güncelleme Tarihi: 25/06/2020

3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi:

Hastanemizde 4 adet toplam 41 yataklı 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi bulunmaktadır.

Bu ünitelerde;

Uzun süreli nitelikli gözlem, girişim, ve yaşamsal destek gereksinimi bulunan,  çoklu organ yetmezliği gelişmiş hastalar takip edilmektedir.

Solunum yetmezliği nedeniyle ileri solunum destek cihazları (mekanik ventilasyon cihazı) ile ileri solunum desteği, böbrek yetmezliği nedeniyle yatak başı hemodiyaliz tedavisi uygulanmaktadır.

Ayrıca  izolasyon önlemi gereken hastalar (dirençli enfeksiyonlar, immünsuprese hastalar), ağır sepsis, septik şok, ARDS, ağır preeklampsi-eklampsi ve organ bozukluğu yapan zehirlenmeler bu bölümlerde tedavi ve takip edilmektedir.

-Kontrol edilemeyen veya fazla miktarda transfüzyon gereken kanamalar

-Cerrahi sonrası gelişen dahili komplikasyonlar, (koroner sendromlar, sepsis, böbrek veya karaciğer yetmezliği gibi)

-Birden fazla organı ilgilendiren sistemik hastalıkların akut sorunları,

-Ciddi santral sinir sistemi patolojisi ve cerrahisi, (Beyin kanamsı, kafa travması )

-Çoklu travma hastaları

takip ve tedavi edilmektedir.

-DAHİLİYE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ: 12 yataklı  olup, C blok 5. Katta yer almaktadır.

-NÖROLOJİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ: 9 yataklı olup, C blok 1. Katta yer almaktadır.

- ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON(CERRAHİ) YOĞUN BAKIM:  15 yataklı olup B.blok 1. Katta ve

- K.V.C (Kardiyo Vasküler Cerrahi): 5 Yataklı Olup  E blok 5. Katta yer almaktadır.