KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) Ünitesi
03 Ağustos 2023

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde, Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığını korumak için 'KBRN Ünitesi' oluşturulmuştur.

Çevrenin ve canlıların Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer ajanların yol açtığı tehlikelerden dolayı olumsuz bir şekilde etkilenmesi durumlarında hayati bir işleve sahip olacak olan, hastaların arındırıldığı KBRN Ünitesi, Hastanemizde hizmet vermeye hazır hale beklemektedir.

KBRN Ünitesi ile Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığının korunması, can kaybının en aza indirilmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve olası KBRN vakalarında tedavinin en hızlı şekilde yapılması amaçlanmaktadır.

Olası KİMYASAL, Biyolojik, Radyoaktif Ve Nükleer yaralanmalarda hastayı arındırmak ve diğer tedavilerinin devamını sağlamak amacıyla kurulan Dekontaminasyon ünitemizde hastaların elbiselerinin çıkartılması, vücudunun yıkanılarak zararlı atıklardan arındırılması ve hastaneye alınması işlemleri yapılacak. Bu sayede çevrede bulunan diğer hastaların ve sağlık personelinin kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer kalıntılardan zarar görmesi engellenmiş olacaktır.