T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Denizli Devlet Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Denizliİl Sağlık Müdürlüğü Denizli Devlet Hastanesi

Prematüre Retinopati Tanı Birimi (ROP)

Güncelleme Tarihi: 25/06/2020

PRAMATÜRE RETİNOPATİ POLİKLİNİĞİMİZ

2013 Yılından Bu Yana Çocuk Acil Servisi İçerisinde Ki Poliklinik Odamızda Hizmet Vermeye Devam Etmektedir.

Düşük Doğum Haftalı Ve Düşük Doğum Ağırlığına Sahip Yeni Doğan Bebekler Doğumlarının 1. Ayında İlk Muayenelerini Olmakta Ve Kontrol Muayeneleri Hastalığın Varlığı Ve Ciddiyetine Göre Belirlenip Devam Ettirilmektedir. Muayene Randevuları Tarafımızca Verilmektedir.

Hastalar Yenidoğan Yoğun Bakımımızdan ,Dış Merkez Yoğun Bakımlardan, Çocuk Hastalıkları Doktorlarınca Tarafımıza Yönlendirilmektedir.Yeni Doğan Yoğun Bakımda Yatan Hastalar Yerinde Muayene Edilmekte Ve Kontrolleri Taburculuklarına Kadar Devam Etmektedir.Polikliniğimizde Bir Adet Görüntülemeli , İki Adet Görüntülemesiz Olmak Üzere  Üç Adet Taşınabilir İndirekt  Oftalmaskop Ve Diğer Muayene Gereçleri Mevcuttur.

Polikliniğimizde Tanı Ve Takip Hizmeti Verilmekte Tedavi Gereksinimi Olan Hastalar Tedavi Yapılan Üst Merkezlere Yönlendirilmektedir.